Miercuri, 2018-10-17, 3:08 AMBine aţi venit Vizitator | RSS
Şcoala Nr.1 Tg.Ocna
Meniu site
Sondajul nostru
Evaluează site-ul
Total răspunsuri: 88

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Formularul pentru autentificare

Libris.ro

CONSILIUL REPREZENTATIV AL PARINTILOR


PĂRINŢII
(1) Parintii/tutorii legali au dreptul si obligatia de a colabora cu unitatea de învatamânt, în vederea realizarii obiectivelor educationale. 
(2) Parintii/tutorii legali au obligatia ca, cel putin o data pe luna, sa ia legatura cu învatatorul/dirigintele pentru a cunoaste evolutia copilului lor. 
(3) Parintele, tutorele legal instituit sau sustinatorul legal este obligat, conform legii, sa asigure frecventa scolara a elevului în învatamântul obligatoriu.
COMITETUL DE PĂRINŢI AL CLASEI
(1) Comitetul de părinţi al clasei se alege în fiecare an în adunarea generală a părinţilor elevilor clasei, convocată de învăţător/diriginte, care prezidează şedinţa. 
(2) Convocarea adunării generale pentru alegerea comitetului de părinţi al clasei are loc în primele 30 de zile de la începerea cursurilor anului şcolar. 
(3) Comitetul de părinţi al clasei se compune din 3 persoane: un preşedinte şi 2 membri. 
(4) Dirigintele/învăţătorul clasei convoacă adunarea generală a părinţilor la începutul fiecărui semestru şi la încheierea anului şcolar. De asemenea, dirigintele/învăţătorul sau preşedintele comitetului de părinţi al clasei poate convoca adunarea generală a părinţilor ori de câte ori este necesar. 
(5) Comitetul de părinţi al clasei reprezintă interesele părinţilor elevilor clasei în adunarea generală a părinţilor la nivelul şcolii, în consiliul reprezentativ al părinţilor, în consiliul profesoral şi în consiliul clasei. 
(6) Comitetul de părinţi al clasei are următoarele atribuţii:
       a) ajută învăţătorii/diriginţii în activitatea de cuprindere în învăţământul obligatoriu a tuturor copiilor de vârstă şcolară şi de îmbunătăţire a frecvenţei acestora;
       b) sprijină unitatea de învăţământ şi dirigintele în activitatea de consiliere şi de orientare socioprofesională sau de integrare socială a absolvenţilor;
       c) sprijină dirigintele/învăţătorul în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare;
       d) are iniţiative şi se implică în îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru elevii clasei;
       e) atrage persoane fizice sau juridice care, prin contribuţii financiare sau materiale, susţin programe de modernizare a activităţii educative şi a bazei materiale din clasă şi din şcoală.
       f) sprijină conducerea unităţii de învăţământ şi dirigintele/învăţătorul în întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a clasei şi a unităţii de învăţământ. 
(7) Comitetul de părinţi al clasei ţine legătura cu unitatea de învăţământ prin dirigintele/învăţătorul clasei. 
(8) Comitetul de părinţi al clasei poate propune în adunarea generală, dacă se consideră necesar, o sumă minimă prin care părinţii elevilor clasei să contribuie la întreţinerea, dezvoltarea şi modernizarea bazei materiale a clasei ori a unităţii de învăţământ. 
(9) Contribuţia prevăzută la alin. (8) nu este obligatorie, iar neachitarea acesteia nu poate limita în nici un caz exercitarea de către elevi a drepturilor prevăzute de prezentul regulament şi de prevederile legale în vigoare. Informarea celor implicaţi cu privire la conţinutul acestui articol este obligatorie. 
(1o) Contribuţia prevăzută la alin. (8) se colectează şi se administrează numai de către comitetul de părinţi, fără implicarea cadrelor didactice. 
(11) Este interzisă implicarea elevilor în strângerea fondurilor. 
(12) Dirigintelui/învăţătorului îi este interzis să opereze cu aceste fonduri. 
(13) Fondurile băneşti ale comitetului de părinţi se cheltuiesc la iniţiativa acestuia sau ca urmare a propunerii dirigintelui/învăţătorului ori a directorului, însuşită de comitet. 
(14) Sponsorizarea clasei sau a unităţii de învăţământ nu atrage drepturi în plus pentru anumiţi elevi. 
(15) Se interzice iniţierea, de către şcoală sau de către părinţi, a oricărei discuţii cu elevii în vederea colectării şi administrării fondurilor comitetului de părinţi.


Căutare
Calendar
«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator